20 Mart 2009
Post-modern Mantarlı Börek Tarifi
Bugün can sıkıntısının nelere kadir olduğunu öğrendik sevgili izleyers..(buarada serhat sana hala çoğul hitap ediyorum farkındayım.deli midir nedir bu kız diye düşünme lütfen çünkü biliyosun bir gün herkes 15 dakikalığına ünlü olucak,yani belki benim blogumu da bir gün tanımadığımız bilmediğimiz bir stranger 15 dakikalığına okuyacak,diğmi ama)
Evet,bugün o kadar canım sıkıldı ki evde,adeta bir Derya Baykal gibi dolapta bozulmaya terkedilmiş bir kısım yiyeceği değerlendireyim dedim.Neydi bu yiyecekler; 1 adet domates,2 adet biber,tepeleri mantarlı makarna yapımında kullanılmış sapları da çöpte yer olmadığı için dolaba konmuş biraz mantar sapı ve 1 tane yufka (1 kat yani-hımm yufka ölçüm birimini bilmiyormuşum,hemen öğrenilecek-)
Efendim,tarife geçeyim,tabii geçmeden önce ben de portakalağacının haticehanımı gibi "annemin leziz tarifi" filan demek isterdim ama maalesef benim annem hiç mantarlı börek yapmaz,o yüzden diyemiyorum.Peki kimin bu tarif derseniz benim efendim,bizzat ben uydurdum,evet.
Evet,şimdi ilk etapta böreğimizi yapmak için gerekli malzemeleri saymıştık,mantar biber yufka mutfak fırın falan demiştik.Gerçi mutfak olmasa da olur ama fırın kesin lazım.Bu gerekli malzemeleri tedarik ettikten sonra yufkamızı böyle çarkıfelekte sayıların yazdığı şekiller gibi kesiyoruz (üçgen de diyebilirdim aslında ama bu geldi aklıma) daha sonra bu üçgenleri biraz zeytinyağıyla yağlıyoruz.Hiii bu arada içi yapmayı unuttuk.Hemen bi tavaya mantar biber ve domatesi küçük küçük doğrayıp pişmeye bırakıyoruz.Pişiyor.Suyunu falan çekiyor.Sonra alıyoruz bundan birer kaşık koyuyoruz üçgenlerimizin büyük taraflarına ve yuvarlıyoruz üçgenleri.Malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.Daha sonra 200 derecede 20 dakika kadar pişiriyoruz.Sonra çıkarıyoruz bi bakıyoruz ki çok güzel olmuş,afiyetle yiyoruz.Ohh mis..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
izleyers --> ben :)
başkaları da okudu :)
yaşasın :)
teşekkürler başkalarııı!
Yorum Gönder